Pronkjuweel

Vereniging voor aquaria en meer

Het Peter Bus archief

 

Vissennieuws

Plantenvaria

Overige

Het Peter Bus archief

Deze 160 artikelen mogen gebruikt worden, mits “Peter Bus, AV Pronkjuweel” vermeld wordt.

Plantenvaria - De Rode Tijgerlotus

Peter Bus, AV Pronkjuweel

Van deze plant is, in tegenstelling tot andere planten, geen Latijnse naam bekend, evenals het gebied van herkomst. Hij behoort waarschijnlijk tot de familie der Nymphea of Nuphar.

Rode Tijgerlotus

In het aquarium is het een plant, die het in de meeste gevallen goed doet. Met zijn rode kleur is het een prachtige contrasterende plant, die uitsluitend als solitair (alleenstaande plant) kan worden gebruikt. Het is ook een plant die een in een wat grotere bak thuishoort. De bladeren zijn hartvormig en zijn bij de steel tamelijk diep uitgesneden. De plant moet geplaatst worden op een snijpunt in het aquarium, daar komt het meest tot zijn recht. De diameter van de bladeren kan wel 13 tot 15 cm zijn en de breedte is dan minstens 6 tot 8 cm.

De Rode Tijgerlotus kan een hoogte van 24 cm bereiken. Het beste groeit de plant in een bodem van vuil zand met daarin balletjes klei. Wel moeten we de plant goed belichten, daar anders de kleuren wat afvlakken. In een aquarium met een temperatuur van 23 tot 25 graden Celsius voelt de plant zich uitstekend thuis. Van deze plant is, in tegenstelling tot andere planten, geen Latijnse naam bekend, evenals het gebied van herkomst. Hij behoort waarschijnlijk tot de familie der Nymphea of Nuphar.