Aquariana - de standplaats van het aquarium

De standplaats if afhankelijk van de beschikbare ruimte en de levenseisen, die planten en dieren stellen. Onder alle omstandigheden moeten we van te voren goed bedenken waar het moet staan en overleg plegen met alle daarin geïnteresseerde familie leden, vooral met de vrouw des huizes.

5 voorname vragen:

1. Krijgt het aquarium op de beoogde plaats voldoende daglicht of kunnen wij, indien dit onvoldoende is, over genoeg aanvullend kunstlicht beschikken?

2. Staat het aquarium op die plaats veilig in verband met de toestand van de vloer (kan de vloer het aquarium dragen)?

3. Is de hoogte juist, zodat men niet altijd voorover hoeft te buigen om in de bak te kunnen kijken?

4. Kan men er van alle kanten gemakkelijk bij, wanneer men in de bak moet werken?

5. Misstaat het aquarium niet op de door U beoogde plaats?