Pronkjuweel

Vereniging voor aquaria en meer

Het Peter Bus archief

 

Vissennieuws

Plantenvaria

Overige

Het Peter Bus archief

Deze 160 artikelen mogen gebruikt worden, mits “Peter Bus, AV Pronkjuweel” vermeld wordt.

Plantenvaria - Elodea canadensis

Peter Bus, AV Pronkjuweel

Deze plant wordt in de handel aangeboden onder de naam "Canadese waterpest". De Canadese waterpest heeft een groot verspreidingsgebied, hij wordt aangetroffen in Zuidoost Azië, Europa, Australië, Noord Amerika en Noord Afrika.
De Eloda canadensis behoort tot de familie der Hydrocharitaceae. Deze fijne plant is erg geschikt voor tropische aquaria. Het is een uitstekende zuurstofleverancier en een erg snelle groeier.

Elodea canadensis

Het is een enigzins brosse plant, die lichtgroen van kleur is. Men vindt in de kroon steeds drie blaadjes, die niet langer worden dan 1 centimeter. De breedte van het blad varieert van 2 tot 3 mm en de internodiën zijn niet langer dan 5 tot 7 mm.

De Elodea canadensis is uitermate geschikt als achtergrond- en middenzone beplanting. Hij moet natuurlijk niet als voorgrond beplanting gebruikt worden. We moeten hem ook niet in een bosje planten, maar iedere plant afzonderlijk in de bodem zetten. De Canadese waterpest heeft wel ontzettend veel licht nodig en groeit alleen goed in hard water.

De bodem moet bestaan uit vuil zand en de temperatuur mag niet hoger zijn dan 22 graden Celsius. Als we aan deze eisen hebben voldaan, zal de Elodea canadensis in Uw bak groeien dat het een lieve lust is.