Plantenvaria - Eichhornia natans

Deze plant wordt in het Nederlands ook wel Grote waterster genoemd. Het is een zuiver tropische waterplant.

Eichhornia natans

Hij groeit in Oost-Afrika, namenlijk in Ivoorkust, Nigeria, Frans Guiana, de Franse Soedan en in Madagascar.
Deze plant komt ook voor in tropisch Zuid-Amerika en Florida, doch heeft in dit gebied een erg afwijkende vorm.

Hij is familie van de Eichornia azurea, welke veel in onze aquaria voorkomt. De Eichhornia natans geniet nog niet zo veel bekendheid. Hij is nog maar kort geleden geïmporteerd. Voor diegene, die het genoegen heeft gehad een exemplaar te bemachtigen is het een topper in de bak.

Eichhornia azurea is een solitaire (alleenstaande) plant, doch de Eichhornia natans moeten we in een groepje houden.
De Eichhornia natans heeft een prachtige kleur, lichtgroen, en groeit in een rozetvorm rond de stengel. De bladeren kunnen wel een lengte van 7 tot 10 cm bereiken. Aan de top van de stengel wordt een prachtige rozet gevormd. Deze planten zijn bijzonder geschikt voor de middenzône in het aquarium.

De Eichhornia natans stelt geen hoge eisen aan de bodem; de plant is reeds tevreden met een slecht gewassen zandbodem. De wortelvroming is namelijk niet erg groot.
De temperatuur is ook niet zo belangijk en kan variabel zijn van 22 tot 27 graden Celsius.

Het zijn schitterende planten, vooral als we ze tussen een groepje bruine Cryptocorinen plaatsen. Natuurlijk ook als contrast tegen een donkere achterwand komen deze planten goed tot hun recht. Al met al een plant die in Uw aquarium erg kan verfraaien, mocht U ze kunnen bemachtigen, dan direct kopen en niet twijfelen, het is beslist een aanwinst voor Uw aquarium.