Pronkjuweel

Vereniging voor aquaria en meer

Het Peter Bus archief

 

Vissennieuws

Plantenvaria

Overige

Het Peter Bus archief

Deze 160 artikelen mogen gebruikt worden, mits “Peter Bus, AV Pronkjuweel” vermeld wordt.

Een vlooientip

Peter Bus, AV Pronkjuweel

Nadat U met veel plezier Uw watervlooien heeft geschept, duikt het probleem van het vervoer op. Men doet ze in een emmer, waar het beste een deksel op past, dat begrijpt U.

Een vlooientip

Bij thuiskomst blijkt vaak dat de meeste watervlooien het leven in een emmertje wel voor gezien houden en zich vroegtijdig het eeuwige leven hebben gegeven.

Dit is het dus niet en bovendien is zo'n emmer aan een fiets of brommer ook niet alles. Er is een betere oplossing. Neem Uw emmer wel mee en doe de gevangen watervlooien er gewoon in. Als U denkt genoeg te hebben, gooit U alles weer in het net of bijvoorbeeld een natte doek. Laat U alles in het net zitten, zorg dan dat alles in het puntje zit en doe er een touwtje om. ALs u het in een doek doet, vouw hem dan gewoon dicht en leg deze in de emmer.

De watervlooien hebben genoeg zuurstof. Bij thuiskomst kiepert U het zaakje in een emmer om de vuiligheid en de waterinsecten (poliepen) te kunnen verwijderen. De vuiligheid drijft of zinkt en de poliepen hechten zich aan de emmer vast. Grote dieren dient U te verwijderen. Behoud zoveel watervlooien als U voor drie dagen noodig heeft. Langer bewaren is nutteloos. Vries wat U overheeft in voor de winter.