Pronkjuweel

Vereniging voor aquaria en meer

Het Peter Bus archief

 

Vissennieuws

Plantenvaria

Overige

Het Peter Bus archief

Deze 160 artikelen mogen gebruikt worden, mits “Peter Bus, AV Pronkjuweel” vermeld wordt.

Bij de pakken neerzitten

Peter Bus, AV Pronkjuweel

Als U nooit eens tegenslag in het leven te verwerken hebt gekregen, bent U eigenlijk een beklagenswaardig mens. Niet iemand om jaloers op te zijn. Als U iets onderneemt en het loopt altijd van een leien dakje, gaat de zin er op den duur af iets te ondernemen. U mist tegenstand. Gelukkig maar, dant er niemand ooit zal kunnen zeggen dat het altijd voor de wind gaat. Tegenslag maakt deel uit van ieders leven. Tegenslag spoort aan het anders, beter te doen. Het zet de wil aan er tegen in te gaan, te bereiken wat men voor ogen had.

Bij de pakken neerzitten

Bij tegenslag de moed laten zakken, is de weg van de miste weerstand. Een aquariumliefhebber mag zich daar nooit aan overgeven, want dan komt er van zijn liefhebberij heel weinig terecht. Als, na tegenslag, het aquarium weer de moeite waard is om te bekijken, dan heeft U dubbele voldoening.

Juist een aquariaan moet die algenplaag, dat vinrot, de bladverslijming, het planten- en vissenverlies telkens opnieuw te lijf gaan. En niet altijd door er met een goed gevulde beurs er op uit te gaan. Dat is gemakkelijk genoeg, maar het is geen liefhebberij. Voor Uw liefhebberij moet U iets over hebben. Goede resultaten worden U niet zomaar in de schoot geworpen. Het moet al raar gaan als het bij U niet lukt. Tegenslag is niet altijd Uw deel.

Ga nooit bij de bakken neerzitten. Later moet U misschien noodgedwongen het bijltje erbij neergooien.