Mijn belevenis met alg

Iedere eerste week van de maand ververs ik mijn aquarium water voor 1/10 deel, ook het filter wordt 1 keer per maand schoongemaakt. Ongeveer 3 weken geleden waren al mijn planten met algen bedekt, de plantengroei stopte en de vissen waren niet op kleur.

Ik filterde over kool en watten. De afmetingen van het aquarium zijn 150 x 50 x 50 cm.

Eerst heb ik geprobeerd met extra waterverversing het euvel te bestrijden. Ook de pomp heb ik weer schoongemaakt (500 liter). Ook dit hielp niet. Ten einde raad heb ik alle planten uit de bak gehaald en één voor één onder de lauwe kraan afgespeold en de algen tussen de vingers eraf gestreken. Daarna de bodem afgezogen en de planten er opnieuw weer ingezet. Dit was een heel werk. Ik ben hiermee bezig geweest van 12:30 uur tot 21:30 uur.

Nu filter ik over turfvezels en heb het licht verminderd, 1 TL 40 Watt kleur 83 brandt nu van 7:00 uur tot 23:00 uur.

Na één week staat de bak er weer prima voor en er is haast geen alg meer aanwezig. Eveneens zijn de vissen weer op kleur. Hopende dat U met deze behandeling oo resultaat zult hebben.