Plantenvaria: Acorus gramineus

Dit plantje wordt in het Nederlands spitsbladige kalmoes genoemd. De Acorus grimineus wordt aangetroffen in Oost-Azië en wel op drassige gronden, doch ok op een volledig droge bodem. Hij behoort tot de familie der Aronskelkachtigen of Araceae. In de natuur groeit de Acorus gramineus emers, maar in het aquarium doet hij het ook submers, doch dit is wel van tijdelijke aard. In het aquarium houdt hij het ongeveer 8 maanden vol, maar van de groei is nauwelijks iets te bespeuren, vandaar dat we de plant in de aquariumzaak zo groot mogelijk moeten kopen.

Acorus gramineus

De Acorus grimineus heeft een diepgroene kleur, de plant voelt hard aan. De bladeren staan als het ware in een waaiervorm opgesteld, ook zijn de bladeren niet langer dan 12 cm terwijl de breedte van het blad variëert van 3 tot 4 mm.

De Acorus grimineus is erg lichtbehoevend, ook dient de voet van de plant belicht te worden. De plant verlangt beslist een niet te hoge temperatuur; maximaal 21 Celsius. Wel moeten we de plant een bodem geven van licht kleihoudend zand. Aan het water worden geen bijzondere eisen gesteld. Voor een stuk kienhout of een kurkschorsterras komt het plantje goed tot zijn recht qua kleurschakering.